![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siemka szanowni programisci mam prosbe kto mi wytlumaczy jak mam zainstalowac skrypt na serwerze mam kilka skryptow i chcialbym zobaczyc co to jest przy okazji nauczyc sie instalowania takich rzeczy na serwerach mam juz wynajety tez serwer na ovh.org prosze o pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby odpalić najprostszy skrypt php to wystarczy tylko wrzucic na serwer i uruchomic za pomoca p[rzegladarki, bardziej zawansowany wymaga bazy danych:)
Napisz jaki chcesz uruchomic bo to bardzo ogólne pytanie.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 5 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: Pruszków/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i nie zapomnij o prawach dostepu do plikow - dla swojego katalogu 711 (rwx--x--x), a dla plikow 622 (rw-r--r--). Ponizej link do generatora uprawnien (tak dla ulatwienia):
http://www.webmaster.net.pl/generatory/chmod.php -------------------- "Człowiek dążący do swego celu może być skuteczny tylko w przypadku, jeśli każdą minutę swego życia wykorzysta z maksymalną korzyścią dla osiągnięcia zaplanowanego celu. Jeśli stworzył dla siebie system kar i karze sam siebie za każdą zmarnowaną minutę. Człowiekowi w zupełności wystarczą 3-4 godziny snu, cały pozostały czas może być wykorzystany dla osiągnięcia upragnionego celu." -- Wiktor Suworow
Java devBlog KulturalnyChlebik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze czasem trzeba nadawac chmody 777, ale nei zawsze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jak mam zainstalowac skrypt Jeśli masz skrypty związane ze stronami internetowymi (forum, system newsów itp.) to wrzucasz na serwer, odpalasz jakąś instalkę (najczęściej 'install.php') i podążasz za wskazówkami. Jeśli chodzi Ci z kolei o skrypt, który ma coś robić na localhoscie, bierzesz konsolę i odpalasz interpreterem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2006 Skąd: 2322 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jezeli ty pisales, to powinienes wiedziec jak zainstalowac.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 07:11 |