![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Męczę się z tym od wczoraj i nie daje mi ten problem spokoju. Mam moduł pdo_mysql.so na serwerze w tym samym katalogu co index.php, zmienna wskazująca na katalog z rozszerzeniami to ./
Gdy próbuję załadować sam PDO dostaję komunikat, że moduł już jest załadowany. Gdy próbuję załadować MySQLa dostaję takie cuś: Warning: dl() [function.dl]: Unable to load dynamic library './pdo_mysql.so' - libmysqlclient.so.15: cannot open shared object file: No such file or directory in (..)/index.php on line 32 I nie mam najmniejszego pojęcia, co z tym zrobić. Problem to pewien dla mnie stanowi - bo lepsze frameworki korzystają z PDO, a pisać wszystkiego od zera nie bardzo mi się chce. Próbowałem załadować ten plik z php.ini ale serwer olewa ten plik. Nie doszedłem jak załadować bibliotekę w .htaccess natomiast zauważyłem, że przez .htaccess nie mogę zmienić niektórych zmiennych ini (magic quotes nie mogę wyłączyć) php w wersji 5.1.6 CGI/FastCGI Serwer twierdzi, że jest: Apache/1.3.36 Jakieś pomysły, co z tym zrobić? Ostatecznie niby mógłbym pisać skrypty mając sqlite'a za bazę danych, ale takie to trochę jakby naciągane mnie się wydaje... Ten post edytował PdM 23.01.2007, 23:08:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PDO musi być dokompilowane po stronie serwera a dokładnie po stronie php.
Za tego typu operację odpowiada administrator serwera - napisz do niego a na pewno udzieli odpowiedzi czy istnieje możliwość dokompilowania obsługi pdo_mysql do obecnie istniejącego tam na webd php. Pozdrawiam, Artur Kwiatkowski |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:42 |