![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problemik - posiadam tabele z użytkownikami gdzie są kolumny Idosoby, nr_indexu, email, haslo KOlumna email jest domyślnie pusta dla każdego usera i dopiero po zalogowaniu się trzeba wpisac maila i chciałbym żeby to wpisywane było w wiersuz teog usera - hmmm mam nadzieje ze jakos jasno to przedstawiłem.... ponizej kod moich wypocin:
i potem skrypt aktywacja.php
PROSZE O POMOC Ten post edytował alogator 23.01.2007, 21:28:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy o to chodzi bo wlasciwie nie napisales w czym masz problem... no ale zerknij tu UPDATE
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 1 Dołączył: 5.10.2005 Skąd: Opole/Chorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw wyskakuje formularz który pobiera informacje i mailu a w drugim skrypcie w jakis sposób ten adres maila musi wsadzic do bazy danych w wiersz teog użytkownika który tego maila podał. i nie wiem jakim poleceniem to wywołac bo z update mi nie śmiga niestety
podobnie odpowiex SNIPE'a - tez nie rusza ![]() oczywiscie zmienne bez problemu przenosi z formularza do tego nastepnego skryptu. Ten post edytował alogator 23.01.2007, 19:18:58 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno nie z tym, które pokazałeś.
Z UPDATE musi się udać, wystarczy tylko dobrze skonstruować to zapytanie. Zajrzyj do manuala i pomyśl, a jak dalej Ci nie wyjdzie to pokaż to zapytanie jak kombinujesz. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
po przejrzeniu manuala wydaje mi sie że błąd może być po WHERE
mianowicie idosoby=$user ? to chyba troszeczke nie tak jest ponieważ idosoby to nazwa kolumny a zmienna $user jest wcześniej przypisana do kolumny nr_indexu wiec to troszeczke nie logiczne bo skad on ma wiedziec ze akurat w tym wierszu zapisac?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze uzupelnic tytul topika o odpowiedni tag ( szczegoly )
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
posiedziałem jeszcze chwile nad tymi teraz na 100% jestem pewien że cos jest nie tak z tym zapytaniem ponieważ jak dam:
to bez problemu wypełni pole email w tabeli - trzeba teraz tak to rozszerzyć żeby dodawał tylko dla teog jednej usera a nie dla wszystkich - najprawdopodobniej trzeba wstawić WHERE a co dalej?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze kombinujesz.
Musisz wstawić where i coś co pozwoli na jednoznaczne zidentyfikowanie użytkownika, np tak.
TO jest przykład, bo nie wiem jakie masz pole w tabeli jednoznacznie identyfikujace użytkownika. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
dzięki CIenki za ukierunkowanie!!
dopisałem WHERE nr_indexu='$user' i śmiga ![]() DZIEKUJE ZA POMOC WSZYSTKIM! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:20 |