![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, właśnie przerabiam CMS'a - między innymi każda pozycja w menu ma miec osobny obrazek pobrany z odpowiedniego katalogu gdzie nazwą obrazka jest ID działu, przy czym ma on się zmieniać po najechaniu myszką.
Zastosowałem pomysł Riddle'a z przesuwaniem tła, niestety działa tylko wtedy jeśli tło jest ustawione w arkuszu stylów: Kod ul.menu li a.47 { display : block; background : url('../gfx/buttons/47.gif') no-repeat; width : 180px; height : 62px; } ul.menu li a.47:hover { background-position : bottom; } Takie rozwiązanie mnie nie satysfakcjonuje bo nie będe robił przecież 500k klas z góry a w każdej inny obrazek więc wpadłem na takie rozwiązanie: Ale mimo że tło jest widoczne, to nic się nie zmienia - Jak wykonać to co chcę zrobić bez użycia JS? Ten post edytował Ziels 23.01.2007, 17:31:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokazać test-case na którym to nie działa.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to już nieaktualne -> zrobiłem dopisywanie się do pliku css ;]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:54 |