![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie jak wywołać treść ze zmiennej przeczytanej z pliku na HTML'u
wygląda to tak : Index.php
cos.php
a jak chcę to wyświetlić w pliku"index.php" to pisze coś takiego Cytat Resource id #2 A jak zrobić żeby wyświetlało zawartość "<kod="HTML">Dowolny</kod>" ![]() Ten post edytował kamil9091 20.01.2007, 20:02:45 -------------------- Tutaj znajdowała się moja sygnatura, lecz niestety łamała ona regulamin i musiałem ją usunąć teraz rozwijam swoje umiejętności graficzne i próbuję ją robić aktualnie studiuję painta nigdy nie myślałem, że on ma takie możliwości |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 187 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj tak
natomiast jeżeli chcesz wyciągnąć konkretną część kodu z pliku cos.php spróbuj wyciągnąć substring z tego pliku i go wywołaj ![]() -------------------- c++ , javascript , PHP , SQL , MYSQL , CSS - wszystko czego potrzebuje prawdziwy mężczyzna LoL
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko jeśli w pliku"cos.php"
zrobię tak
to w pliku "index.php" wyświetla się tak "strona; ?>" PS: do czego służy substring Ten post edytował kamil9091 20.01.2007, 20:15:39 -------------------- Tutaj znajdowała się moja sygnatura, lecz niestety łamała ona regulamin i musiałem ją usunąć teraz rozwijam swoje umiejętności graficzne i próbuję ją robić aktualnie studiuję painta nigdy nie myślałem, że on ma takie możliwości |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cytat Drogi kolego. Proszę przeczytaj w jaki sposób miesza się php z html'em oraz o to jak tworzy się zmienne typu string, a konkretnie fragmenty manuala dotyczące apostrofów i cudzysłowia. Pytasz o podstawowe podstawy podstaw http://www.php.net/manual/pl/language.basic-syntax.php : ) Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Pytasz o podstawowe podstawy podstaw to jest dział "Przedszkole" czy się pomyliłem ? EDIT: Coś dziwnego jeśli plik"cos.php" będzie tak:
juz jest Ok. tylko czemu jak jest normalnie to nie dziala ? Ten post edytował kamil9091 20.01.2007, 20:46:37 -------------------- Tutaj znajdowała się moja sygnatura, lecz niestety łamała ona regulamin i musiałem ją usunąć teraz rozwijam swoje umiejętności graficzne i próbuję ją robić aktualnie studiuję painta nigdy nie myślałem, że on ma takie możliwości |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest dział "Przedszkole" czy się pomyliłem ? zapomniales dodac ze jest to dizal na forum programistycznym a co za tym idzie podstawowa wiedze trzeba miec, manuale nie gryzaCytat EDIT: Coś dziwnego powiedz mi jak zmusiles php zeby przetrawilo takie "cos"? znak <> wg mnie zostanie rozpoznany jako operator porownania, a co za tym idzie juz w tym miejscu wywali blad bo podstawiasz do zmiennej operator porownania jeśli plik"cos.php" będzie tak:
juz jest Ok. ![]() Cytat PS: do czego służy substring substring sluzy do...
Ten post edytował maryaan 20.01.2007, 22:26:38 -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm... A może chodzi Ci o zwykły include?
Masz:
i chcesz wyciągnąć w pliku zmienną $a, która tam jest? Jeśli o to chodzi to zwykły include()
Ten post edytował mokry 20.01.2007, 23:49:16 -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
dbrx
mam już wszystkie informacje Dzięki można zamknąć -------------------- Tutaj znajdowała się moja sygnatura, lecz niestety łamała ona regulamin i musiałem ją usunąć teraz rozwijam swoje umiejętności graficzne i próbuję ją robić aktualnie studiuję painta nigdy nie myślałem, że on ma takie możliwości |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:23 |