![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Zastanawiam się jak najlatwiej otrzymac z php czas polski bez wzgledu na serwer gdzi sie znajduje skrypt. Chodzi o to ze mam skrypt, ktory zainstalowany jest na serwerze w USA. wywolanie funkcji print date("O I"); zwraca -0600 0 wywolanie lokalnie u mnie na kompie zwraca +0100 0 Potrzebuje funkcję, ktora zwroci zawsze polski czas niezaleznie od czasu serwera. Myslalem o tym, zeby uzyc gmdate i dodawać godzinę. Niemniej nie mam zielonego pojecia jak uwzglednić czas letni i zimowy bo w koncu w polsce bedzie to raz: +0100 0 - czas zimowy +0200 1 - czas letni moze komus udalo sie ten problem rozwiazac i napisac odpowiednia funkcję ![]() -------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
NR1 W Polsce - Portal Społecznościowo-Randkowy Pozycjonowanie - najlepsze polskie narzędzie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapomnialem dodac - potrzebuje funkcji do php4
-------------------- Darmowy Kreator Stron Internetowych
NR1 W Polsce - Portal Społecznościowo-Randkowy Pozycjonowanie - najlepsze polskie narzędzie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:35 |