![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ostatnio trafiłem na taki dziwny problem w ff mam taki kodzik
pobierana jest wartość value elementu textarea i potem wkładana do kontenera i wszystko jest niby ok poza tym że czasem ładowana jest treść która zajmie wysokość 300px a czasem 200px no i np. ładuje treść na wysokość 300 px potem treść wysokości 200px no i teoretycznie tabelka powinna się dostosować do rozmiaru tekstu no ale tak się nie dzieje pod ff i w sumie nic by mnie nie dziwiło w tym gdyby nie to że jeśli w tym kodzie zrobie coś takiego
to wysokość normalnie się ustawia tak jak powinna ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pogmatwanie to napisales, wiec lepiej daj caly kod
![]() -------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest cała część kodu która upycha treść do diva na stronie
czyli pobieramy treść z ukrytego texarea
po czym wkładamy ją do diva
![]() a reszta nie jest ważna i teraz ta treść rozpycha diva do takiej wysokości jaką zajmuje treść a div rozpycha td-ka w którym się znajduje i teraz gdy td zostanie rozepchany do 300px a potem zostanie zupdejtowana treść i będzie jej mniej np na wysokość 200px to div rozpychający td-ka powinien rozepchać go do 200px a pozostaje bez zmian czyli 300px; a co dziwne jak pisałem jeśli przez upchnięciem treści wywołam pustego alerta np. tak
to td ustawi się na odpowiednią wysokość. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh, najlepiej byloby dla mnie miec caly html z zagniezdzonym js, ale sprobuje tak.
Moze na poczatek sprobuj przestawic kolejnosc:
-------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
@ferr
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 12:40 |