![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok przepraszam ale tego juz nie znalazłam w manualu:
1. jak zrobic warunek ze jezeli to jest jpg to robi cos a jesli nie to cos ale nie za pomoca exif_imagetype bo to mi ine działa ale za pomocą mime_content_type ![]() ![]() rozne kombinacje próbuje:
i nic wychodzi Call to undefined function: mime_content_type() in warunek z Temat: Miniaturka JPEG GIF PNG tez mi nie działa ![]() ![]() ![]() Ps.
wymysliłam takie cos ... ale dlaczego nie działają mi powyższe funkcje ![]() EDIT: cos mi sie chrzani z gifami ![]() Ten post edytował baśka 20.01.2007, 02:28:44 -------------------- uwaga amatorka !!! tylko spokojnie ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2007 Ostrzeżenie: (60%) ![]() ![]() |
No tam na poczatek dajesz IF szerokosc < 250 && wysokosc < 250 THEN pomin ;p
(tak na logike myselniowa) Ej a tam sie tak klucislicie jak te miniaturki beda wieksze... co to to to... a jak beda równe? tzn 250x250? o.0 ------------ W = szerokosc duzego obrazka H = szerokosc malego obrazka new_w - szerokosc minaturki new_h - wysokosc miniaturki IF W = 250 & H = 250 --> nie zmieniaj nic... (czyli new_w = W...) IF W < 250 & H < 250 --> nie zmieniaj nic... IF (W > H) --> new_w = 250, new_h = H / (W/250) IF (H > W) --> new_h = 250, new_w = W / (H/250) Tak nie w php bo nieumiem :// ale kiedys sie naucze :/ Chcialme ltkyo pomysl zapodac :/ EDIT: baska zmienilas post i teraz mi glupio wyszlo wszystko :/ Ten post edytował Kisiol_Ent 20.01.2007, 02:04:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodatkowo: nie wiem dlaczego w Internet explorer nie działa taka składnia :
a w mozilli działa :/ wiec: jaki jest najlepszy sposób zeby poznać typ pliku ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- uwaga amatorka !!! tylko spokojnie ;-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nazwy nie będą jakieś "zdziwaczałe" np.
to.jest.nazwa.mojego.pliku.graficznego.jpg to proponuje explode() i odczytać rozszerzenie, a potem: Już Podawano Tobie. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Jeśli nazwy nie będą jakieś "zdziwaczałe" np. to.jest.nazwa.mojego.pliku.graficznego.jpg to proponuje explode() i odczytać rozszerzenie, a potem: Już Podawano Tobie. a jak wyznaczyc ostatnią wartość po kropce ![]() ![]() szukałam w google i nie mogłas znalezc. w manualu tez nie było Ten post edytował baśka 21.01.2007, 16:50:01 -------------------- uwaga amatorka !!! tylko spokojnie ;-)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 14:00 |