![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam taką sprawę:
Mam pliki: movie1.php Kod <?php session_start(); $_SESSION['username'] = $_POST['user']; $_SESSION['userpass'] = $_POST['pass']; $_SESSION['authuser'] = 0; if (($_SESSION['username'] == 'Jan') and ($_SESSION['userpass'] == '12345')) { $_SESSION['authuser'] = 1; } else { echo "Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do przęglądania tej trony!"; exit (); } ?> <html> <head> <title>Znajdź mój ulubiony film!</title> </head> <body> <?php include "header.php"; ?> <?php $myfavmovie = urlencode("Żywot Briana"); echo "<a href='moviesite.php?favmovie=$myfavmovie'>"; echo "Kliknij tutaj, aby zobaczyć informacje o moim ulubionym filmie!"; echo "</a>"; echo "<br>"; echo "<a href='moviesite.php?movienum=5'>"; echo "Kliknij tutaj, aby zobaczyć informację o 5 moich ulubionych filmach."; echo "</a>"; echo "<br>"; echo "<a href='moviesite.php?movienum10'>"; echo "Kliknij tutaj, aby zobaczyć informację o 10 moich ulubionych filmach."; echo "</a>" ?> </body> </html> moviesite.php Kod <?php session_start(); if ($_SESSION['authuser'] !=1) { echo "Przepraszamy, ale nie masz uprawnień do zobaczenia tej strony!"; exit(); } ?> <html> <head> <title>Witryna o filmach - <?php echo $_REQUEST['favmovie']; ?></title> </head> <body> <?php include "header.php"; ?> <?php function listmovies_1() { echo "1. Żywot Briana<br>"; echo "2. Śzarże<br>"; echo "3. Życie biurowe<br>"; echo "4. Harry Potter<br>"; echo "5. Matrix<br>"; } function listmovies_2() { echo "6. Terminator 2<br>"; echo "7. Gwiezdne wojny<br>"; echo "8. Bliskie spotkania trzeciego stopnia<br>"; echo "9. Szesnaście świeczek<br>"; echo "10. Golfiarze<br>"; } if (isset($_REQUEST['favmovie'])) { echo "Witamy na witrynie użytkowniku! "; echo $_SESSION['username']; echo "! <br>"; echo "Mój ulubiony film to "; echo $_REQUEST['favmovie']; echo "<br>"; $movierate= 5; echo "Moja ocena dla tego filmu wynosi "; echo $movierate; } else { echo "Lista "; echo $_REQUEST['movienum']; echo " moich najlepszych filmów:"; echo "<br>"; listmovies_1(); if ($_REQUEST['movienum'] == 10) listmovies_2(); } ?> </body> </html> moj.php Kod <html> <head> <title>Znajdź mój ulubiony film!</title> </head> <body> <?php include "header.php"; ?> <?php $myfavmovie = urlencode("Żywot Briana"); echo "<a href='moviesite.php?favmovie=$myfavmovie'>"; echo "Kliknij tutaj, aby zobaczyć informacje o moim ulubionym filmie!"; echo "</a>"; echo "<br>"; echo "<a href='moviesite.php?movienum=5'>"; echo "Kliknij tutaj, aby zobaczyć informację o 5 moich ulubionych filmach."; echo "</a>"; echo "<br>"; echo "<a href='moviesite.php?movienum10'>"; echo "Kliknij tutaj, aby zobaczyć informację o 10 moich ulubionych filmach."; echo "</a>" ?> </body> </html> Wchodzę na http://www.piotrroger.ovh.org/kurs/login.php login: Jan hasło: 12345 I mam 3 linki: 1 nie ważne, 2. Powinien wyświetlić listę moich 5 naj filmów 3. Powinien wyświetlić listę moich 10 naj filmów. I o co chodzi: jak kliknę na 3 link nie wyświetla mi ani liczby filmów, ani 10 naj filmów tylko 5 naj filmów. Nie wiem w czym błąd: być może to jeden z tych moich "mini" błędów. Nie wiem czy mnie rozumiecie - dlatego lepiej jak sami sprawdzicie - link, hasło i nazwa użytkownika u góry. Pozdrawiam i z górny dzięks za odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz zły link prowadzący do strony z dziesiącioma filmami.
Porównaj z tym co masz do 5 filmów i zobacz co jest nie tak ![]() Ten post edytował Cienki1980 18.01.2007, 19:53:17 -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:31 |