![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 2 Dołączył: 30.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zainstalowałem apache2 na moim ubuntu, nie mam jednak zainstalowanego pdo-mysql. GOogle nic mi nie powiedziały, wie ktoś może skąd wziąść pakiet? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zassaj php 5.2 dla Linuxa jako pakiet i stamtąd skopiuj plik.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tez kiedys mialem ten problem. Mi jednak google odpowiedzialy:
http://bhiv.com/getting-pdo-to-work-with-u...s-dapper-drake/ Mialem jednak problemy pozniej z driverami do mysql i sqlite. W konsekwencji jakos sobie poradzilem ale juz nie pamietam jak. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenoszę z php na Komputery i oprogramowanie.
Nie ma to przecież związku z samym php a raczej z zasobami do Ubuntu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też kiedyś miałem podobny problem i nawet zapisałem sobie rozwiązanie na przyszłość... Mój plik mówi mi:
Cytat $sudo apt-get install php5-dev
$sudo apt-get install php-pear $sudo apt-get install libmysqlclient15-dev $sudo pecl install pdo $PHP_PDO_SHARED=1 sudo pecl install pdo_mysql Then, just add extension=pdo.so extension=pdo_mysql.so to the end of /etc/php/apache2/php.ini and /etc/php/cli/php.ini files and restart the web server. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 13:12 |