![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, ż były takie posty, ale nie pomogły mi...
Mam bazę na www.db4free.net : System kodowania znaków dla MySQL: UTF-8 Unicode (utf8) System porównań dla połączenia MySQL: latin2_general_ci Natomiast samą w tabeli metoda porównania napisów: latin2_bin W mecie mam: "<meta http-equiv="Content-Type" Content-Type: "text/html"; charset="iso-8859-2">" A przykłądowy tekst wyciągnięty z bazy: "dzia?aj, je?li je pawe? uzupe?nij. Korzystajc z okazji, chcia?bym przeprosi?" Pomóżcie!!....... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na kodowanie maja wpływ:
1. Kodowanie znaków w bazie; 2. System porównań; 3. Nagłówek <meta> 4. Kodowanie pliku (edytory sam plik mogę też w różnym kodowaniu zapisać). Ujednolicisz wszystko to będzie działać. Nigdy jeszcze z tym problemu nie miałem. Ewentualnie jeszcze możesz potrzebować: 5. Kodowanie dla połączenia z bazą danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2006 Skąd: Będzin / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwin mi punkt 5.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 08:51 |