![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2005 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak wygląda kod:
Tak wygląda tabela "uwierzytelnieni_uzytkownicy" w bazie "uwierz": ![]() po wpisaniu do formularza: uzytkownik haslo wyskakuje błąd 'Nie jesteś uprawniony do przeglądania tych zasobów.' O_o Ten post edytował Immanuel 17.01.2007, 11:02:11 -------------------- Immanuel, pozdrawiam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) twoj input nazywa sie hasło, a z posta pobierasz haslo
2) w bazie trzymasz hasla w postaci jawnej? Bo tak wynika z selecta -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2005 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję nospor
rzeczywiście jedna literka ![]() odpowiedź na twoje pytanie: TAK, hasła są w postaci jawnej i jeszcze jedno: Jak po wpisaniu hasła wyświetlić odpowiednią stronę ? Tylko bezsensowne chyba by było wyświetlanie jakiegoś pliku np. admin.html Wypisać treść w echo ? Ten post edytował Immanuel 17.01.2007, 11:25:25 -------------------- Immanuel, pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jak po wpisaniu hasła wyświetlić odpowiednią stronę zapisujesz strone w jakims innym pliku a po zalogowaniiu robisz:
To taki najprostrzy sposob. Cytat hasła są w postaci jawnej zmien to natychmiast. w bazie masz trzymac hasla shashowane (md5(), sha1(), inne). Ucz sie dobrych nawykow od samego poczatku
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zmienię
![]() ale mam w firewallu ustawione: dopuść tylko 127.0.0.1/255.255.255.0 ![]() także nikt mi się chyba nie wbije -------------------- Immanuel, pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
ale przeczytaj jeszcze raz co napisalem:
Cytat Ucz sie dobrych nawykow od samego poczatku to, ze ty to sobie na lokalu bedziesz robil, to nie znaczy ze masz uczyc sie zlych nawykow. masz sie uczyc dobrych ![]() No przeciez kiedys wyjdziesz poza localhost chodzi tez oto, ze majac hasla w postaci jawnej, to ty widzisz hasla uzytkownikow, a ja przykaldowo nie chcialbym zeby jakis admin znal moje hasla. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cytat zapisujesz strone w jakims innym pliku a po zalogowaniiu robisz:
jeszcze jedno pytanie: a jak chcę przekazać zmienne do tego pliku ? to jak to zrobić ? np. ktoś coś wpisuje do formularza, a w "jakispplik.php" mogę dalej z nich korzystać -------------------- Immanuel, pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ktoś coś wpisuje do formularza, a w "jakispplik.php" mogę dalej z nich korzystać dane z forma dostepne sa w $_POST. jest to tablica super globalna i jest widoczna równiez w includowanych plikach -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 22:32 |