![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki skrytp
chodzi mi aby tworzyl on miniaturki z wszystkich plikow no i najlepiej zapisywal w innym katalogu bo bedzie latwiej wczytac same miniaturki bez plikow normalnych rozmiarow dzieki za help Ten post edytował kubik1 17.01.2007, 10:43:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jak wpisujesz takie ilosci kodu to raczej nikomu nie chce sie czytac, napisz lepiej jaki masz konkretnie problem, z jaka funkcja itp. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz petle przegladajaca plik po pliku, widac dokladnie gdzie tworzone sa miniatury wiec nie wiem w czym problem? musisz tworzyc miniature kazdego pliku po kolei i tyle
-------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten fragment zeby zrobil miniaturki z wszystkich plikow w katalogu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 16 Dołączył: 19.02.2005 Skąd: Dębica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jezeli te miniaturki maja byc tylko do ogladniecia na stronie a nie do pobrania to poprostu wez i pomniejsz rozmiar wyswietlanych zdjec na stronie:) dajmy na to miniaturka bedzie miala rozmiar okolo 120px na 120px a wrzucasz fotki 1024x768 to wystarczy ze dasz na width="120" przegladarka sama dopasuje ci height ;]
przyklad
-------------------- Psik!! A masz!! ...chamie - Porucznik Borewicz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~v1t4n zaproponowane przez ciebie rozwiązanie jest najgorszym z możliwych.
Miniaturki są robione między innymi po to by były mniejsze wagowo a u Ciebie użytkownik po wejściu na stronę będzie musiał pobrać całe ciężkie zdjęcia tylko po to by mu przeglądarka sama zeskalowała. Stanowczo odradzam to rozwiązaniem |
|
|
![]()
|
|
wiem właśnie tak są teraz wyswietlane ze na pomoca width jest pomnieszany obrazek
mi chodzi by skrypt tworzyl miniaturki zeby sie szybciej ładował |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:28 |