![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
moj problem polega na tym, ze mam zmienna tekstowa np. $zmienna i w niej znajduje sie lancuch jakis tekst "sss" tekst i jesli ja ta zmienna wyswietlam w echo" cos $zmienna"; to jest ok, ale jesli ja chce np w formularzu w polu type=\"text\" wyswietlic jako domyslny tekst i wpisze value=\"$zmienna\" to zostaje wstawiony do tego pola tekst tylko: jakis tekst bez "sss" tekst. Wychodzi na to, ze ten cudzyslow w lancuchu zamyka moje ECHO Jak temu poradzic |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pamiętaj o odpowiednim filtrowaniu $zmienna jeśli pobierasz ją od userów. -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dziala ten sposob. nadal obcina lancuch jak napotka "
ja pobieram ta zmienna z MySQL. Przed zapisaniem jej jest ona traktowana funkcja ADDSLASHES i funkcja to bialych znakow a przy odczytywaniu jesy STRIPSLASHES i powinno byc ok a nie jest. buuuuuu wpisalem tak: echo ' value=" '.$nazwaDruzyny.'"></td>'; i nic dalej to samo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy użyć funkcji htmlspecialchars();
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Wystarczy użyć funkcji htmlspecialchars();
dziala ok. dzieki za wypowiedzi. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dziala ten sposob. nadal obcina lancuch jak napotka " Niczego nie obcina a problem tkwi w tym, że jeśli zmienna wygląda w ten sposób jaki podałeś to po wstawieniu tego do input value="" wszystko wygląda tak:
...tutaj value jest zamykane dlatego niczego nie widziałeś w okienku i dlatego napisałem abyś pamiętał o filtrowaniu. Takie błędy są dość częste i narażają stronę na ataki CSS. -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:48 |