Witam. Mam Panel logowanie do takiego małego systemu zmiany treści na stronie. Napisany w php i cos mi sie chrzani. wczescniej było niby ok, dokonalam maylych zmian i juz sie wali. Nie wiem o co chodzi.
plik admin.php wyglada tak (to z nim cos nie tak):
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
</head>
<body bgcolor="7aabe3">
<center>
<?php
if($_GET['action']=="" and $_SESSION['admin']!=1)
{
echo "<form action=admin.php?action=loguj method=post style="font
-family
:arial
,monospace
; color
:065c7f
; background
-image
: url
(krata
.jpg
)">"; echo "<p> LOGIN:<input type=text name=login>HASŁO<input type=password name=pass><input type=submit value=zaloguj></p></form></p>";
}
elseif($_GET['action']=="loguj")
{
if($_POST['login']=="Jurek" and $_POST['pass']=="jerzy1b2b3")
{
$_SESSION['admin']=1;
header("Location: admin.php"); }
}
elseif($_GET['action']=="" and $_SESSION['admin']==1)
{
echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=newses>zmień newses</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=home>zmień home</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=about>zmień about us</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=offer>zmień offer</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=price>zmień price</a><br>"; echo "<a href=admin.php?action=zmien&co=contact>zmień contact</a><br>";
}
elseif($_GET['action']=="zmien" and $_SESSION['admin']==1)
{
$name=$_GET['co'];
$plik=fopen($name.".txt","r"); echo "<form action="admin
.php?action
=update
&co
=".$name."" method=post>"; echo "<textarea name="text
" rows=35 cols=120>"; echo "<input type=submit value=update></form>"; }
elseif($_GET['action']="update" and $_SESSION['admin']==1)
{
$name=$_GET['co'];
$plik=fopen($name.".txt","w"); $text=$_POST['text'];
}
else{echo "brak dostępu";} ?>
</center>
</body>
</html>
Na każdej podstronie jest której treść mam ew zmieniać (tekst jest zapisywany w pliku tekstowym): jest taki skrypcik :
<?php
$name="first"; //tylko tu zmieniasz na nazwe pliku bez rozszeżenia
$plik=fopen($name.".txt","r"); ?>
Kiedy tylko proboje sie zalogować pokazuje mi się to :
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /admin.php:8) in /admin.php on line 9
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /admin.php:8) in /admin.php on line 9" title="Zobacz w manualu php" target="_manuala kiedy już się zaloguje to takie coś :
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /admin.php:8) in /admin.php on line 26 " title="Zobacz w manualu php" target="_manualtylko że akurat w tych linijkach nic nie modyfikowałam. wiecie jak pomóć ? plisss. bo nie wiem o co chodzi. raz na jednym serwerze jest ok a na drugim już wali. ;/
dziekuje z góry