![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
pytanie jak w temacie... jak zabezpieczyć PhpMyAdmina? ![]() http://wortal.php.pl/phppl/wortal/artykuly...konczony_skrypt ps. - jak zrobic aby przy wchodzeniu do phpmyadmina pojawialo sie okno logowania?? a nie w configu na stałe wpisane hasło... - jak zabezpieczyć sie przed robotami szukajacymi własnie phpmyadmina? ![]() Ten post edytował kononowicz 16.01.2007, 12:36:31 -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj co jest napisane w dokumentacji phpmyadmina. Tam jest wszystko czego potrzebujesz.
Poza tym popraw temat wątku. Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wchodzisz do configa, po czym wymaz swoje haslo w pliku, a autoryzacje // zaraz nad loginem i haslem // ustaw na 'http'...
Jestem teraz na uczelni, wiec nie mam mozliwosci sprawdzenia, ale chyba tak to bylo... W samej linijce masz komentarz. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 238 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki ... o to miedzy innymi mi chodziło ... a jezeli chodzi o .htacces to jak go napisac?? i jeszcze jakie prawa muszą mieć pliki... bo ja kwpisałem dla katalogu 701 a dla pliku 706 to mi nie działało :/ ... a po wpisaniu 777 było ok tylko to raczej nie jest dobry pomysł
-------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co Ci .htaccess w katalogu phpmyadmin?
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
A po co Ci .htaccess w katalogu phpmyadmin? bp podobno są specjalne roboty własnie do szukania phpmyadmian... nie wiem co robia tylko chodzi zeby nikt nie miał do tego dostepu (czyli np. te roboty) -------------------- gdy moderator śpi - budzą się demony ]:->
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:14 |