![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!!!!!!!!
Jak powinno wyglądać zapytanie które posortuje wyniki zapytania dla np. szukam slowa "pilot" a w bazie mam: - "dodatek do pilota" - "gumka do pilota" - "pilot" - "pilot rtv" I chodzi o to ze mam wyszukac wspomniane slowa ze slowem "pilot"
ale to jeszcze posortowane tak ze na poczatku jest pierwszy wynik "pilot" a pozniej cala reszta........... -------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sortować po długości stringu?
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie nie, musi byc jakas opcja dla tego typu zapytan :-(
-------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli używasz MySQL to poczytaj o match against. W postgresie nie znalazłem zamiennika.
Ten post edytował batman 15.01.2007, 11:39:54 -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
-------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:56 |