![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Pisze mały silnik na moje portfolio i już teraz mam problem. Zrobiłem upload plików. Teraz zajmuje się ich wyświetlanie. I mam problem ponieważ przy każdym pliku chce wyświetlić jego rozmiar. Jednak skrypt znajduje się pod adresem www.strona.pl/administracja/news.php?images=upload&categories=show a katalog ze zdjęciami znajduje się pod adresem www.strona.pl/images/news_cats/. I tutaj zaczyna się problem ponieważ w skrypcie muszę używać "../" i podejrzewam, że funkcja filesize() źle interpretuje moje kropki i nie wyświetla rozmiaru pliku. Może mi ktoś coś poradzić, aby skrypt działał. Poniżej zamieszczam kod. UPDATE: Już wiem co robilem zle nie podawalem sciezki do pliku do sama zmienna jednak moze mi ktos pomoc osadzic to w miejscu "tu powinien byc rozmiar pliku" chce zrobic filesize("../images/news_cats/$pliki") jednak to sie gryzie z echo a nie moge go wylaczyc bo sie tabelka rozyspie prosze o pomoc
Jeszcze, aby napisze, że skrypt wyświetla jedynie pliki .gif nie wyświetla katalogów, ale to widać po kodzie. Z góry dziękuje za pomoc - Kamil Ten post edytował Kamils2 15.01.2007, 08:59:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale czemu $rozmiar = filesize("$pliki"); masz poza petla while?
wrzuc ja do while i podaj sciezke do pliku czyli pewnie cos takiego
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.09.2006 Skąd: Puławy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no dobrze wrzucilem ale mi chodzi o to jak to tam osadzic bez wylaczania echo :/
zrobilem tak
i tma gdzie pisze "TU ROZMIAR" chce dac rozmiar pliku gdyt dam tam po prostu $rozmiar to mi sie nic nie wyswietla nawet ten obrazek i nazwa pliki :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 380 Pomógł: 2 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przeciez Ci kolega napisal zebys zapodal do filesize jeszcze katalog bo teraz sprawdzasz wielkosc pliku o nazie costam.jpg ktorego w biezacym katalogu nie ma. Tu masz zmieniona wersje Twojego kodu bo jak juz cos pisac to tak zeby mialo "rece i nogi", nie jest to jeszcze to co ma byc ale to juz pozostawiam Tobie do przemyslenia.
oczywiscie sciezke itd musisz pozmieniac wg Twoich danych Ten post edytował maryaan 15.01.2007, 11:01:11 -------------------- Wybierasz się do Zakopanego? Odwiedź Willę Pod Górami. Następnym razem na pewno do niej wrócisz :)
|
|
|
![]()
|
|
o dzieki wielkie za pomoc ja dopiero zaczynam w php (pisac cos "wiekszego") wiec pewnie wiele bledow robie ;]
jeszcze raz dziekuje i prosze o zamkniecie tematu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:17 |