![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Prosze o pomoc...Jest firma z którą współpracuje..
Potrzebuje skryptem php zapisac na lokalnym dysku lub na serwerze, gdzie chodzi skrypt, zdjęcie ze strony: http://www.incom.pl/?strona=sprzedaz&m...ol=DRCAAT3300C0 (zdjęcie produktu z tej i innych stron opisujących produkty) Jestem lekko zielony z php a nic nie znalazłem albo zle szukam... Prosze o pomoc....Jakis wzór skryptu.... Ten post edytował ittmk 16.01.2007, 19:57:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosze uzupelnic tytul topika o odpowiedni tag ( szczegoly )
Inaczej topik zostanie zamkniety. w najprostszej postaci
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzięki, ale chyba żle coś określiłem... Potrzebuje zapisac tylko zdjęcie tej drukarki (obrazek) u siebie na serwerze a nie całą treść strony...
Może jakieś sugestie? Będe bardzo wdzięczny.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w swojej bystrosci umyslu zauwazylem ze
![]() http://www.online.incom.pl/NBWeb/foto/Drukarki/symbol.jpg dalej juz chyba sobie poradzisz ![]() -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
SWIĘTE SŁOWA..
Ale na innych stronach , np: http://www.incom.pl/?strona=sprzedaz&m...ol=AFCAACBC0050 troszke to sie zmienia (katalogi i ściezki) i tu mam problem... A nie da rady tego zapisać od razu jak funkcją "zapisz obraz" z przeglądarki? ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam, że chciałbyś ściągnąć ileś tych obrazków z tej strony
![]() Co do pisania funkcji w php to chyba to troche to nie bardzo. Musiałbyś mieć dane wszystkich stron z których chciałbyś pościągać obrazki ( ich adresy URL ), następnie poznać kod źródłowy tej strony, aby php wiedziało z którego miejsca wyciągnąć ścieżke do danego obrazka. Lepiej chyba użyć jakiegoś programu, który "czyta" całą zawartość stron razem z podstronami. Można ściągać całe strony, albo zaznaczyć jakie typy plików ma ściągać na dysk ( obrazki ). -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]()
|
|
MAM KODY WSZYSTKICH STRON - z nich biore opisy towarów...
Ja potrzebuje sciagnąć wszystkie obrazki wszystkich produktów... Skrypt do sklepu www.adapter.pl, pobierający opisy towarow juz zrobilem za pomocą curl, metodą wycinania, podmieniania itp... wartości z kodu żródłowego strony... Strony mam dzięki plikowi csv, zasysanego od nich, gdzie mam kody towarów..Przeszukuje więc ich witryne, wczytuje do zmiennej po kolei wszystkie ich strony i wycinam z tej zmiennej konkretny opis I to daje do Mysql... ALE te zdjęcia są różnie poumieszczane a co gorsza klienci w tej firmie często zmieniają ich lokalizacje u siebie - coś w tej chwili kombinują... Spróbuje może jednak metodą też wycięcia z łańcucha kodu każdej strony ścieżki do zdjęcia a potem kopiowania... Myślałem tylko, że można jakoś prościej... A tymi programami nie można - próbowałem, ale pisze, że błąd 404 (lub 304) i że brak dostępu... A może jest jakiś sposób jednak? ![]() POZDRAWIAM.. Ten post edytował ittmk 16.01.2007, 22:13:40 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:48 |