![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 6 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: Jarosław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mam taki problem: includuje do diva zdjecie w pliku głównym plik kam.php w którym jest : makeRequest to funkcja ajaxa która wczytuje w diva zdjecie kam.php czyli jakby odświeża obrazek.lecz go nie odświeża tylko wczytuje z cache tak mi się wydaje, jednak w meta mam <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" /> co robie źle ? Ten post edytował XDocTorX 13.01.2007, 16:17:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem co prawda tego pewien, ale musisz uzywac do tego AJAXa?
Nie wiem czy do cos da, ale sprobuj takiego myku:
Ten post edytował ferr 15.01.2007, 17:56:55 -------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 6 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: Jarosław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 3 Dołączył: 18.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz zedytowany post
![]() -------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
Simplicity of web programming - ferrante.pl blog Functionite - szkolenia JavaScript |
|
|
![]()
|
|
nie wiem, niby się obrazek odświeża jednak nie chce pobrać od nowa zdjecia.
zastosowałem myk że w pliku kam.php dałem <?php echo date("s"); ?> i sekundy się zmieniają (tylko w ff) czyli obrazek chyba też powinien lecz sie nie odświeża. Macie jakieś pomysły ? a może jakiś sprawny patent jak to zrobić żeby nie ruszać w meta-danych może być nawet flash ;] ![]() |
|
|
![]()
|
|
A sprobuj do wywolania kam.php w AJAXIE doczepic jako parametr aktualny czas?
-------------------- Praktyczne wprowadzenie do JavaScript dla poczatkujacych!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:31 |