![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój skrypt głównie opiera się na pliku index.php, jeżeli chce otworzyć inną stronę to przekazuję $_GET nazwę modułu jaki chce otworzyć (np. index.php?m=page).
Jak strona istnieje to skrypt za pomocą include_once otwiera plik modułu podstron. Na początku pliku index.php jest tworzona tablica $userdata, przy pomocy klasy do obsługi sesji. Przekazywanie i odczytywanie tablicy $userdata działa tylko jak chce ją odczytać bezpośrednio z pliku index.php, a nie pliku modułu, gdy mam w pliku modułu np. echo $userdata['name'] to w ogóle nic nie pokazuje, a jak dam takie coś na początku index.php to działa. Dla próby dałem w pliku modułu global $userdata i okazało się, że teraz działa, ale czy nie ma innego wyjścia? Ten post edytował d@ro 13.01.2007, 20:08:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sypnij trochę kodem to się zobaczy bo tak na wróżkę to trudno będzie coś poradzić
![]() pozdrawiam -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 2 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam coś takiego
Ten post edytował d@ro 13.01.2007, 16:07:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w tych modułach masz kod strukturalny, funkcje po prostu czy klasy?
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Kod strukturalny.
Daje np. jak to u mnie działa: w pliku index.php robie
i w test.php nie działa coś takiego chociaż otwieram go w index.php, gdzie zmienna jest utworzona;/
treść zmiennej pokazuje się dopiero wtedy, gdy dam
Ten post edytował d@ro 13.01.2007, 20:13:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zgodnie z http://pl.php.net/manual/pl/function.include.php musi dziedziczyć zmienne...
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:07 |