![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na poczatku witam wszystkich
![]() No wiec sprawa ma sie tak, ze nie wiem jak sobie poradzic z podswietlaniem wielu wynikow w wyszukiwarce. Z jednym slowem kluczowym nie ma zadnego problemu, ale sprawa sie komplikuje jak jest wiele slow wpisanych do wyszukiwania. Slowo kluczowe poprzez eregi_replace zamieniane jest na span z background-colorem, ale przy kolejnej iteracji petli aby podswietlila kolejne wyszukiwane slowo przeszukiwane jest juz cos takiego: i jezeli drugie slowo kluczowe bylo np. pojedyncza literka 'p' to poprzez eregi_replace znow zamienialo to slowo kluczowe na span przez co sypaly sie tagi. Czy moglby mi ktos pomoc z tym ? Zapewne chodzi o jakies wyrazenie regularne, ale niestety ja sobie z tym rady do tej pory nie daje ... p.s. Moje jedno glupie rozwiazanie polegalo na tym, ze stworzylem funkcje, ktora zamieniala te taki span na jakis znak np. '%' i '-' przez co slowa kluczowe byly szukane w wyrazeniu np. %slowo_kluczowe_nr1- , ale to jest bez sensu jak ktos wpisze podany znak jako kolejne slowo wyszukiwane ;p Z gory dziekuje za pomoc ![]() EDIT : jest ktos w stanie pomoc? bo moje jedyne rozwiazanie to taka funkcja, ale, jezeli ktos wprowadzi np ciag "$ # a" do wyszukiwania to sie sypie ;/
Ten post edytował r00x 13.01.2007, 12:16:48 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:59 |