![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,,
mam taki problem z kodem dodającym firmę do katalogu firm zawsze to działało (jakoś samo przestało) oto listing:
i przy dodaniu zwraca mi ten błąd Problem z dodaniem do bazy danych pomóżcie mi proszę!! ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skąd pobierasz ( ustawiasz ) wartość dla zmiennej $ilosc
![]() i czy zapytanie typu jest poprawne ![]() Jak dla mnie powinno wyglądać tak:
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
od niepamiętnych czasów to działało!
więc czemu teraz niedziała? -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok może i tak można ... po prostu nigdy tak nie robiłem.
EDIT: Sprawdziłem i rzeczywiście pytanie tak skonstruowane działa poprawnie. Jeżeli to nie zapytanie, to stawiałbym na to, że w pętli for gdzie używasz zmiennej $ilosc nie tworzy się żadna wartość dla zmiennych, które potem podstawiasz do zapytania. Jeżeli pola w które wpisujesz te zmienne mają ustawiony atrybut NOT NULL zapytanie nie będzie działać poprawnie. Ja bym spróbował wyświetlić zapytanie i sprawdzić jego działanie bezpośrednio w bazie. Ten post edytował Cienki1980 12.01.2007, 19:40:45 -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
a czy może mieć to jakiś związek z inną wersją bazy mysql niż stara? bo przenosiłem na inny serwer
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
a czy może mieć to jakiś związek z inną wersją bazy mysql niż stara? bo przenosiłem na inny serwer Tak jak pisałem. Wyświetl zapytanie i spróbuj wykonać je bezpośrednio w bazie za pomocą np phpmyadmin albo jakiegoś innego narzędzia do łączenia się do bazy danych. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
phpmyadmin bez problemu radzi sobie z tym zapytaniem tylko czemu mój skrypt nie dodaje mi firmy do katalogu!!
-------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]()
|
|
Czy problem pojawił się zaraz po przeniesieniu na nową baze danych
![]() Czy dopiero po jakimś czasie działania już na nowej bazie ![]() Jeżeli odpowiesz TAK na pierwsze pytanie to sprawdź czy uaktualniłeś dane dostępu do bazy ( nazwa_bazy, user, password, host ) po zmianie serwera. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:12 |