![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Skąd: dolny¶l±sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
teraz kod: index.php
script.js
a.php
I pytanie dlaczego w Fx po wysłaniu formularza w div'a wpisywana jest całkowicie wypełniona tablica $_POST czyli: Array ( [ilosc_0] => 0 [dod_1] => Żółty ) a w IE niepełna: Array ( [ilosc_0] => 0 [dod_1] => ) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie zamknąłeś tagu <option>
Kod <select id="dod_0" name="dod_1" size="1" >
<option value="zolty"> Żółty</option> <option value="granatowy"> Granatowy</option> <option value="zielony"> Zielony</option> </select> -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.01.2007 Skąd: dolny¶l±sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie zamknąłeś tagu <option> Fakt nie zamknąłem ale to i tak nic nie zmieniło. Zapomniałem dodać iż jak przesyłam ten formularz bez advajax to przesyła wszystko ok w IE. Naprawdę nikt nie zna odpowiedzi na pytanie? Ten post edytował mr_Zola 12.01.2007, 12:24:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Funkcja wysylanie(), jedynie podpina event handler - musisz ja wywołać pod formularzem, inaczej onSubmit pozostanie nieobsłużony.
2. script.js jest zadeklarowany przed advajax.js wiec nie ma dostepu do deklaracji AdvAjax.js - kod bedzie dzialac i tak, ponieważ AdvAjax jest 'pobierany' dopiero w momencie wywolania funkcji wysylanie(), ale mimo wszystko sugeruję deklaracje zamienić. 3. Zainstaluj sobie Firebug i zobacz czy jakieś błędy w Twoim skrypcie nie wylatują. Ten post edytował ShaXbee 25.01.2007, 09:52:18 |
|
|
![]()
|
|
1. Funkcja wysylanie(), jedynie podpina event handler - musisz ja wywołać pod formularzem, inaczej onSubmit pozostanie nieobsłużony. co rozumiesz przez "musisz ją wywołać pod formularzem"] Cytat 2. script.js jest zadeklarowany przed advajax.js wiec nie ma dostepu do deklaracji AdvAjax.js - kod bedzie dzialac i tak, ponieważ AdvAjax jest 'pobierany' dopiero w momencie wywolania funkcji wysylanie(), ale mimo wszystko sugeruję deklaracje zamienić. zmieniłem Cytat 3. Zainstaluj sobie Firebug i zobacz czy jakieś błędy w Twoim skrypcie nie wylatują. Zainstalowałem i jest ok -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To znaczy po tagu </form> lub w body onload wywoływać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 20:03 |