![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]()
Ktoś ma może jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proponowałbym wykorzystać AJAX, jeśli nie chcesz w tym momencie przeładowywać strony.
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może być z przeładowaniem strony. Chodzi mi tylko jak zrobić jeden formularz w drugim
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
---WERSJA Z ODŚWIEŻANIEM---
Tworzysz najpierw jeden formularz w którym pobierasz sobie marki/producentów. Jako value podajesz np id pozycji z tabeli... Tworzysz warunek: Jeśli formularz1 został wysłany -> pokaz formularz2 z modelami produktu. No a potem wg dalszego widzimisie.... Ja na Twoim miejscu nie używał buttona submit w pierwszym formularzu, tylko uzyl JS, który bezposrednio po wybraniu pozycji z listy select, wysylal zapytanie.... ---WERSJA BEZ ODŚWIEŻANIA--- Zasada działania jest prawie identyczna jak w sytuacji powyżej z tym, że zamiast przechodzić do innej strony/przeładowywać, za pomocą AJAX'a aktualizujesz sobie layer'a poniżej select1... Mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi... Pozdrawiam. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
To co napisałeś jest dla mnie zrozumiałe. Tylko php uczę się od jakiegoś tygodnia, a co tu dopiero mówić o JS czy AJAXie. Wiem że php jest trochę "martwy" ale narazie nie wchodzę w JS czy AJAX.
Dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
No to tak...
Masz sobie kod z formularzem1... j Zaraz poniżej tego formularza wrzucasz sobie warunek, że jeżeli zmienna $_POST['marka'] istnieje to ma wyświetlić drugi formularz z odpowiednimi danymi pobranymi z MySQL. Rozumiesz? Jak masz problemy to zgłoś się na PW. -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
To oczywiście ze rozumię. Temat można zamknąć
Dzięki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 12:06 |