![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam kilka pytań: PEAR jest niby zainstalowane jak się ma PHP5. Jak sprawdzić czy rzeczywiście jest zainstalowane? Nie znalazłem w php.ini więc dodałem Cytat include_path = ".;c:\php\PEAR" W php/PEAR/ mam tylko plik go-pear.phar. LiveUser: Sciągnałem tą paczkę i staram się odpalić przykład. Odpalam example.php i mam takie błędy: Cytat Warning: require_once(PEAR.php) W paczce nie ma takiego pliku w ogóle w php/PEAR tez nie ma W conf.php sa do ustawienia:
Cytat Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'PEAR.php' (include_path='PEAR/;.;f:\smarty\libs') W php.ini mam Cytat include_path = ".;c:\php\PEAR" include_path = ".;f:\smarty\libs" O co w ogole tu chodzi? Może ktoś wie? -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Instrukcję instalacji,instalki oraz programiki do testów pakietu znajdziesz na stronie http://www.gajdaw.pl/php/instalacja-apache...windows-xp.html.
Wszystko jest tam dokładnie wyjaśnione,więc nie powinno być z tym problemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywala komunikat:
Cytat Warning: require_once(Console/Getopt.php) To jest kolejna paczka PEARa. Za kazdym razem musze sciagać paczki? Ten post edytował cornholio666 11.01.2007, 15:33:43 -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:52 |