![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy w php istnieje możliwość przesyłania i odbierania danych z/do portu COM w komputerze? Skrypt uruchamiany by był z serwera zainstlaowanego na tym samym kompie (webserv by to penwie był). Chodzi o to, żeby podłączyć do kompa czytnik kodów kreskowych i zbierać z niego dane... Czy jednak trzeba korzystać C++/Delphi albo jeszcze czegoś innego? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie, nie ma takiej możliwości.
Musiałbyś użyć innego języka. Swoją droga czytniki oparte o port klawiatury są nieco bardziej "wygodne" - generują ciąg znaków identycznie jak klawiatura, a to można przechwycić w oknie przeglądarki przy pomocy chociażby JS (sprawdzone, sam tak robię) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej!
Tak myślałem, że się nie da... Ale to z tym portem klawiatury to mnie zaciekawiło... dzięki wielkie:) Może wykorzystam włąśnie ten sposób? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@scanner, czy mógłbyś podać trochę więcej info na ten temat? Sam piszę teraz aplikację dla serwisów samochodowych z obsługą magazynu, gdzie części można by było wydawać poprzez zczytanie kodu kreskowego.
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:46 |