![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem czy skrypt, o który się zapytam da się napisać, ale... Chciałem się zapytać, czy istnieje sposób na zrobienie skryptu, który wyświetla okienko z informacją... Ja, jako administrator strony wpisuje komunikat i naciskam przycisk, a w tym momencie wszystkim, którzy są na mojej stronie (przeglądają ją w tym momencie) wyskakuje okienko z tym komunikatem... Może troszke zakręciłem... ![]() Proszę o pomoc Pozdrowienia -------------------- (\.../)
(O.o) (> <) | Mój serwis : |||||||||| 97% |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można zrobić to tak,
Strona oglądana przez użytkowników, co kilka sekund wywołuje funkcję Ajax, która sprawdza jakiś plik na serwerze, plik normalnie jest pusty albo wcale nie istnieje wiec wystarczy sprawdzić file_exists (prawie żadne obciążenie) jeśli admin wprowadzi komendę otwarcia okna, naciska guzik - odpowiednie informacje zapisują sie w naszym pliku np treść komunikatu (dla alert) lub ścieżke do pliku z dokumentem do otwarcia (w oknie) i teraz jak funkcja Ajax zobaczy że plik istnieje, otwiera go i czyta jego treść, wyświetla alert lub otwiera okno Ten post edytował php programmer 10.01.2007, 22:42:03 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tylko jest mały problem...
Cytat co kilka sekund wywołuje funkcję Ajax jak zaprogramować takie zdarzenie bez używania CRON'u...? -------------------- (\.../)
(O.o) (> <) | Mój serwis : |||||||||| 97% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Przecież wyraźnie jest mowa o AJAX, nie o CRONIE : )
Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zreztą niekoniecznie musisz użyć Ajax'a
możesz zrobić tak jak jest na forum, że komunikat jest wyświetlany w momencie przeładowania strony |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:07 |