![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Pytanie. Jak ustawić polskie znaki w editplus? Szukałem na stronie editplusa i dupa... miał ktoś taki problem? Pozdrawiam PatS |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polskie znaki?? Jaki problem.. ja uzywam od dawna i nie przypominam sobie zadnych problemow (a juz napewno nie trzeba do tego sciagac zadnych dodatkow), pozatym to chyba zalezy od czcionki jakiej uzywasz (upewnij sie ze masz taka z polskimi ogonkami).
Ja np. mam ustawiona czcionke ze znakami z ISO-8859-2 i drugi uklad klawiatury (zmieniany latwo skrotem), ktorym pisze odrazu w ISO i polskie znaczki jak najbardziej sa. Na normalnym ukladzie klawiatury z polska czcionka (Win1250) tez sa.. wiec w czym problem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heah widzisz... pojawiają mi się krzaczki... na stronie wynikowej podczas gdy w edit plusie mam czcionke verdane eastside i elegancko jak piszę to pojawiają mi sie w editplusie polskie znaki...no ale pozniej na stronie sa krzaczki...
kodowanie strony... <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> i nie mogę zacholerę dojść co jest nie tak. :cry: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrobiłeś w EditPlusie konwersje polskich znaków na ISO-8859-2?
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
a jak?
i gdzie i jak to zrobić... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy zapisie... Central European (ISO)
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
hmm.. może jestem burak
![]() to jest gdzies w ustawieniach (preference) czy cos podobnego? |
|
|
![]()
|
|
Ehm... Szukaj opcji "Converter"...
A wogóle to którą masz wersję EditPlusa? -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
ano mam wersje number two t.zn drugą czyli 2 a opcji o której mówisz no normalnie - jej u mnie nie ma....
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja mam wersję 2.11 i ta opcja jest przy zapisie, na dole okienko Converter...
|
|
|
![]()
|
|
dobra juz mam ściągnałem i zainstalowałem nowszą wersję dzieki za pomoc i cierpliwość :wink:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:20 |