![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 19.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Stoje przed nastepujacym zagadnieniem. Tworze skrypt opowiadan (podobny post byl juz na grupie ale bez odpowiedzi). Skrypt ma dzialac nastepujaco. Admin zaczyna opowiadanie a uzytkownicy maja mozliwosc jego konczenia... Niby zaden problem, ale... W glownym menu mam kategorie, po nacisnieciu ktorych wyswietlac sie maja nie poszczegolne opowiadania z danej kategorii, ale tylko poczatek (powiedzmy pierwsza linijka) kazdego z nich. Dopiero po nacisnieciu dalej "wchodzimy" w konkretne opowiadanie i mamy mozliwosc go edytowania. Mam juz stworzone menu z kategoriami i mozliwosc dodawania opowiadan. Problem pojawil sie z bazami danych. Poki co mam dwie baza_wierszy -> tu przechowuje opowiadania z polami: id_wiersza / id_kat / story_nr / user / tresc / data / akcept kategorie - tu przechowuje kategorie do dynamicznie tworzonego menu z nimi. z polami: id_kat / nazwa_kat Wpadlem na pomysl aby kazde czlony pojedynczego opowiadania zapisywac po tym samym story_nr. Ale jak teraz wyciagnac z bazy pierwszy wpis z opowiadania? Moze macie inne pomysly jak to rozwiazac? Darth -------------------- Fotografia ślubna Tomaszów Mazowiecki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
posrtowac po dacie rosnaca, wyswietlic 1 wiersz czyli bedzie najstarszym, czyli pierwszym? o to chodzi?
-------------------- Zapraszam na bloga: http://matlas.obsysa.net/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 19.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego wlasnie (pomyslu) mi brakowalo.....
![]() Wielkie dzieki... Pozdrawiam Darth -------------------- Fotografia ślubna Tomaszów Mazowiecki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:34 |