![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 13.05.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, kombinuje na rozne sposoby i za cholere nie chce pokazać proawidlowej wartosci.
Mam 2 tabele. ZAMOWIENIA i ZAMNR [ZAMOWIENIA] id_zamow data reszte rzeczy pomijam [ZAMNR] idprod idzam //tutaj klucz obcy do id_zamow nazwa ile Chce aby w zależnosci od wybranego zakresu dat w tabeli ZAMOWIENIA wybral mi 1 produkt z tabeli ZAMNR ktory byl najczęściej kupowany i najwięcej sprzedawany gdyby nie było to zależne od wartosci 'ile' to bym sobie poradzil, ale tak to chyba w jednym zapytaniu nie da sie tego zrobic. Przykładowo, mam 3 zamowienia: zamowienia_1: koperta biala, ile=5 teczka_czerwona, ile=2 zeszyt, ile=1 zamowienie_2: zeszyt, ile=1 koperta_biala, ile=1; zamowienie_3: zeszyt, ile=2 gumka, ile=1 Jaka widać zeszyt był najczęściej kupowany, a koperta_biala była byla najwięcej sprzedawana. Ktos ma jakis pomysl jak to ugryźć? Ten post edytował termin 10.01.2007, 21:03:49 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:48 |