![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, na jednej znanej stronie ze skryptami, jest bardzo prosty skrypt logowania oparty na sesjach.
Plik logowanie.php
Plik index.php
i plik index2.php
Co do TAJNEJ części strony to widać ją, czy ktoś jest zalogowany czy też nie. Ale mniejsza o to. Chodzi mi taką rzecz: PO zalogowaniu się a następnie po wylogowaniu, kiedy cofam się przyciskiem WSTECZ w przeglądarce dochodzę do momentu kiedy mam komunikat : Otwierana strona zawiera dane POSTDATA.....". Po zatwierdzeniu OK, okazuje się że jestem zalogowany!!!. Czego brakuje w tym skrypcie, aby nie dopuścić do takiego zdarzenia?? Ten post edytował rja 10.01.2007, 09:55:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zmień na
I zobacz,czy będzie działało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe pomogło.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dasz ok to sie zalogujesz ponownie sama przegladarka ci mowi ze wysle dane ponownie wiec tym samy sie zalogujesz
![]() ![]() -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kriqs ma racje, jezeli sie cofasz (tak samo jak odswiezasz po zalogowaniu) to wysylasz dane formularza ponownie, moze pokombinu cos w javascript (window.history.previous=" " czy cus takiego, moze by dzialalo)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej po wylogowaniu ustawic przekierowanie na strone glowna ?
|
|
|
![]()
|
|
Wiem , że sama przeglądarka mi mówi że się ponownie zaloguje. Ale chodzi o to żeby przeglądarka nie pamiętała tych danych POSTDATA. Przecież jest wiele takich stron, gdzie cofanie się nie powoduje takiego zachowania przeglądarki. I dlatego chciałem wiedzieć jak to jest robione.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś przeglądałem ten topic i dzisiaj podczas pisania nowej aplikacji przez przypadek rozwiązałem ten problem
![]() Podczas procesu logowania, użyj header() i przenieś użytkownika na jakąs stronę. Pomoże... Przynajmnije u mnie działa pod FF:
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 07:54 |