![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: /root Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam małe zapytania, mianowicie znalazłem skrypt liczący dni, godziny, minuty oraz sekundy od danego dnia, wygląda tak:
i chciałbym aby wiek był podany w sekundach, jak to zrobić ? pozdrawiam i dziękuję. Ten post edytował pliq 10.01.2007, 00:37:19 -------------------- Linux slackware 2.4.29 i686.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś robiłem identyczny skrypt
![]() Gdzieś mam jeszcze ten skrypcik ![]() Ten post edytował TAMLYN 9.01.2007, 23:52:15 -------------------- Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2007 Skąd: /root Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hyh, no zobaczy się jak będzie mulił
![]() ![]() pzdr. -------------------- Linux slackware 2.4.29 i686.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 6.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanko
![]() Chcesz tylko sekundy czy lata, miesiące, dni, godziny, minuty i sekundy? -------------------- Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
hmm, nie no ten skrypt powyżej daje mi już dni i godziny, a teraz chciałbym wszytsko jakby zreasumować aby wyszły sekundy
![]() pozdrawiam. -------------------- Linux slackware 2.4.29 i686.
|
|
|
![]()
|
|
O ile sie nie mylę to powinno zadziałać ![]() Ups... Momencik, to chyba będzie w milisekundach ![]() Ten post edytował TAMLYN 10.01.2007, 00:26:37 -------------------- Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinien dzialac aczkolwiek nie sprawdzalem ![]() -------------------- Pozdrawiam
kriqs mam nadzieje ze pomoglem :) |
|
|
![]()
|
|
Ja myślę, że teraz ten kod będzie poprawny
![]() ![]() ![]()
w mktime wyświetlasz kolejno: godzina, minuty, sekundy, miesiąc, dzień i rok ![]() Wtedy pomyliłem kolejność i cuda powychodziły ;D Myślę, że o to Ci chodziło ![]() ---------------------- Zastanawiam się dlaczego w tamtym kodzie od czasu 'urodzin' jest odejmowany czas obecny, a w moim jest na odwrót ![]() Ten post edytował TAMLYN 10.01.2007, 00:19:21 -------------------- Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
oł rajt.
![]() wszytstko śmiga, potestuje i zobacze które szybciej chodzi:)) obydwa rozwiązania są dobre ;] a jest możliwość sprawdzenia na odwrót, tzn przeliczenia tych sekund na ten rok od którego liczymy ? ![]() fajnie truję dupe, nie ? ![]() -------------------- Linux slackware 2.4.29 i686.
|
|
|
![]()
|
|
Co masz dokładnie na myśli?
-------------------- Wróciłem po długiej przerwie... Bogatszy w wiedzę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat fajnie truję dupe, nie ? Trujesz. I najlepiej żebyś przestał.Wątek dzięki Wam powoli się rozrasta a nie ma w nim nic jak gadanie o podstawowych funkcjach opisanych w manualu. I to właśnie tam ~pliq powinieneś popatrzeć a nie pytać o opisywanie Ci totalnych podstaw. I przede wszystkim proszę poprawić temat wątku na zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 12:09 |