![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem ze zdefiniowaniem nazwy pobranego pliku według określonego zapytania sql'owego.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik ma się nazywać $row[pole1] po zapisaniu na HDD serwera? No to w move_uploaded_file jako drugi parametr wpisz '$row[pole1]'.
![]() Czyli:
![]() Pewnie chodzi Ci o to, że nazwa pliku ma być pobrana z bazy. Zatem:
Ten post edytował cadavre 9.01.2007, 23:00:40 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
move_uploaded_file($plik_tmp, "filmy_pic/$plik_nazwa");
jak i: move_uploaded_file($plik_tmp, "filmy_pic/$row[pole1]"); nie działają. Takie błędy mi wyskakują: move_uploaded_file(filmy_pic/): failed to open stream: Permission denied in c:\.... move_uploaded_file(): Unable to move. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
sprawdz czy masz uprawnienia zapisu w docelowym katalogu, poza tym nie bardzo wiem jak ma byc nazwa pliku, jesli jest ona w tablicy asocjacyjnej $row to powinno być $row['pole1'] a jesli to tablica indeksowana to $row[$pole1] pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
co to znaczy - czy mam uprawnienia do tego folderu ? Jestem jako root więc chyba mam wszelkie prawa. A co do nazwy pliku:
np. filmy_pic/$plik_nazwa.jpg. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: C:/Windows/Temp Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
move_uploaded_file(filmy_pic/): failed to open stream: Permission denied in c:\
Przeciesz pisze wyraźnie że nie masz uprawnień "Premission denied" -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem jako root więc chyba mam wszelkie prawa. Ważne jest to na jakim użytkowniku działa apache, a sam możesz być nawet miki mouse. -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:20 |