![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
![]() Mam pewien problem (OOP w JS nie znam za bardzo). :/ Otóż widzę to tak, ale gorzej z realizacją: mam klasę, która tworzy div'a na stronie, a następnie przechwytuje wszystkie działania na nim. Ale tylko dla "swojego" div'a. Tzn. po zainicjowaniu obiektu każdy "ruch" tego div'a będzie odpowiednio realizowany przez metody zawarte w jego obiekcie (dla przykładu - jego schowanie). Głównie chodzi o to by napisać coś dzięki czemu nie będę musiał za każdym razem sprawdzać na czym "ruch" został wykonany, następnie pobierać tego ID, zapisywać do zmiennej i wtedy coś dalej robić (przekazując to ID z funkcji do funkcji). Tak teoretycznie:
Jak to rozwiązać? Czy mam każdej warstwie przypisywać jakiś id, następnie dodać przy tworzeniu zdarzenie onmouseclick( hide( id ) )? Czy może da się to jakoś tak właśnie rozwiążać, żeby nie trzeba było przekazywać ID? Wcześniej robiłem tak:
Tylko właśnie nie wiem czy mogę sobie tworzyć jakieś wymyślone przeze mnie zmienne (id.hide) i definiować je w ten sposób. :/ z góry dzięki za dopowiedzi pozdrawiam mrKrecik Ten post edytował mrKrecik 8.01.2007, 22:02:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko, że tam dalej nie ma odpowiedzi na moje pytanie. :/
Chyba, że jestem ślepy. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesteś ślepy. Znajdź sobie ten kawałek:
Cytat [...] What’s the point of that,” you ask? In a nutshell, this lets us set up private variables that are accessible inside our object [...] Mowa tu o właściwościach obiektu, czyli o tym, o co pytasz. |
|
|
![]()
|
|
Tak, tak - wiem - to przeczytałem, ale ...
Cytat mam klasę, która tworzy div'a na stronie, a następnie przechwytuje wszystkie działania na nim. Ale tylko dla "swojego" div'a. Tzn. po zainicjowaniu obiektu każdy "ruch" tego div'a będzie odpowiednio realizowany przez metody zawarte w jego obiekcie (dla przykładu - jego schowanie). Głównie chodzi o to by napisać coś dzięki czemu nie będę musiał za każdym razem sprawdzać na czym "ruch" został wykonany, następnie pobierać tego ID, zapisywać do zmiennej i wtedy coś dalej robić (przekazując to ID z funkcji do funkcji). A ja chciałbym na to uzyskać odpowiedź. Czy nie mógłby ktoś napisać kodu czegoś takiego albo coś? Ten post edytował mrKrecik 10.01.2007, 17:45:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 614 Pomógł: 7 Dołączył: 10.11.2003 Skąd: Rzeszów/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli chcesz stworzyć właściwość dla klasy, która będzie przechowywać element o konkretnym id. Tak? Więc albo jesteś ślepy albo z angielskim kiepsko.
-------------------- Pokaż kod = Pokaż CAŁY kod, najlepiej działający na jakimś serwerze.
Fanatycy | glazar.info | semantyka | HTML i XHTML FAQ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:30 |