![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z przekazywaniem zmiennych z js (ajax) do php, a dokladnie chcialem za pomaca takiej funkcji:
przekazac wszystkie linki z dokumenty do pliku php, w formie plik.php?link=http://serwer.pl. Chodzi mi o to zeby linki byly przekazywanie do pliku php pojedynczo, przez ajax (HttpRequest.open ('GET', 'plik.php?link=' + links, true); ), cos w tym stylu. Podsumowywujac chodzi mi stworzenie funkji wysylajacej wszystli linki z tablicy document.links kolejno do pliku php za pomoca GET. EDIT: jeszcze jedno pytanko, czy jest moze funkcja w php dzialajaca podobnie jak document.links? czytalem cos o DOM, ale albo mi nie wychodzilo, albo nie ma takiej funkcji. Ten post edytował Dex1987 8.01.2007, 22:56:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pojedynczo?
No w takim razie co z wynikiem wywołania? Jeśli request nic nie ma zwracać to po prostu wywołuj HttpRequest.open w tamtej pętli... nie wiem jak to z Twoim ajaxem zrobić, ale na pewno możesz użyć obiektu advAjax (http://advajax.anakin.us) czyli po prostu w Twoim wypadku to wyglądałoby to tak:
DOM po stronie serwera, czyli w php? Niestety nie da rady ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytales? dom" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Nie chodzi mi o to zeby dzialo sie to po stronie przegladarki, skrypt mialby wczytywac zrodlo strony i pobierac wszystki linki znajdujace sie na stronie, nie chce uzywac preg_*, przydalaby mi sie taka funkcja document.links (javascript), ale w php.
P.S. Swoj problem rozwazalem. Jakby ktos byl zainteresowany:
I funckja links jest wywolywana w body. Pozdrawiam Ten post edytował Dex1987 9.01.2007, 20:55:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 22:15 |