![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam bardzo dziwny problem z sesją w Internet Explorerze. Mianowicie mam taki skrypt:
Wszystko idealnie działa w każdej innej przeglądarce. Jednak jak uruchamiam stronę na IE to po kliknięciu na niektóre linki na tej stronie strona się nie ładuje. Tzn. Naciskam link. Pojawia się biały ekran w miejscu strony. Adres strony w IE się nie zmienia na nowy. Dopiero po kliknięciu na odśwież strona się ładuje. Ja już rozkładam ręce, nie wiem gdzie szukać błędu. Problem znika jak wykomentuje linie z Kod session_start() Na pweno nigdzie nie ma znaków które wysyłają się przed sesją. Nawet nie wiem jak dobrze określić co powoduje błąd i w którym miejscu. Dla przykładu. Zdarzyło mi się taka sytuacja, gdzie zawartość strony jest ładowana z bazy danych. Załóżmy że szablon strony jest stały i ładujemy tylko treść na podstawie zmiennej Kod $_GET['page'] . Strona potrafi działać poprawnie dla wartości tej zmiennej np. 1 a dla wielu innych wartości występuje opisany powyżej błąd.Proszę o pomoc. Śledząc dalej problem napotkałem na bardzo dziwne zachowanie. Okazuje się, że białe okno ukazujące się w przeglądarce IE jest wynikiem zatrzymania się parsowania HTML'a na lini z
Wczytywanie strony zatrzymuje się zawsze w tym miejscu. Jednak nie zawsze strona się zatrzymuje. Są podstrony dla których to działa , a dla innych powoduje zawieszenie się. Może ktoś z Was ma pomysł co może być przyczyną. W innych przeglądarkach jest ok. Jeśli zmienie pozycję tego wpisu w sekcji HEAD to skrypt wykona się tylko do tego miejsca gdzie jest definicja kodowania znaków? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest wina localhosta. Skrypt na serwerze bedzie działał poprawnie.
--- mysqli |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie nie ma znaczenia czy na localhoscie czy na innym serwerze (płatnym w nazwa.pl)
Wydaje mi się, że doszedłem jak obejść ten problem. należy wysłać nagłówek
Problem ten opisałem na innym poście: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=78...mp;#entry403529 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 15:48 |