![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam... mój problem to wydajność. Mam pewien kod którego nie umiem zoptymalizować:
Dane wejściowe - $file - ścieżka do pliku:
Proszę o pomoc... ![]() Ten post edytował Master Miko 6.01.2007, 17:19:45 -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no do przesady o ile chcesz poprawić wydajność wgrywania plików?? o 1%, przecież wszystko zależy od przesyłu, łącza, serwera, wielkości pliku itp. kod tu za wiele nie zmieni
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 530 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem linijki od imagecreatefrom do echo $ImageData - na "echo file_get_contents($file);"
i chyba to baaaaaaaaaaaaaardzo odciąża serwer. Ten post edytował Master Miko 6.01.2007, 18:14:23 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gratuluje więc o ile wydajność się poprawiła? jak to wogóle sprawdzasz?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Na logike? Funkcje przetwarzające obraz raczej wymagają więcej pamięci/procesora, niż wczytanie pliku?!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem, ze chodzi o wyświetlenie pliku graficznego. Wystarczy 'powiedzieć' przeglądarce co to za typ danych poprzez header'a i wyświetlić to co jest w środku.
oczywiście, trzeba uważać aby nic wcześniej do przeglądarki nie wysłać (nawet pustej spacji) bo inaczej nic się nie pojawi. Nie wiem jak zmienia się wydajność, prawda jest taka, że skrypt mniej pamięć serwera obciąża, ponieważ po prostu wysyła zawartość pliku $file |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:51 |