![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem że jest pełno tematów na forum o logowaniu, przeczytałem chyba wszystkie ale nadal nie moge poradzić sobie z logowaniem Zamieszczam mój prosty skrypt i z góry przepraszam za głupie błędy ale jestem początkujący Błagam pomuszcie mi index.html
logowanie.php
Zapomniałem dodać w czym problem a więc: po wpisaniu danych do formularza przerzuca mnie na stronke "logowanie.php" i na tym koniec nic sie nie dzieje. Wcześniej gdy miałem z góry ustalony login i hasło bez łączenia z bazą to wszystko działało Jeszcze raz proszę o pomoc i wyrozumiałość |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli masz
To cie przenosi na te stronke. Mozesz w logowanie.php dodac Wtedy z logowanie.php cie przekieruje na inna stronke, mozesz tez zrobic plik index.php
i plik logowanie.php:
Powinno dzialac, chyba ze cos zchrzanilem ![]() Ten post edytował BORG 6.01.2007, 16:50:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za pomoc ale nie pomogło. To ze przerzuca mni na stronke "logowanie.php" to tak ma byc tylko chodzi mi o to ze mam co zle w skrypcie logowania na stronie "logowanie.php" bo cokolwiek wpisze to nic sie nie wyswietla nawet "bledny login lub haslo" nic a jak mialem wpisany recznie login i haslo a nie laczylem sie z baza to dzialalo
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
następne logowanie z kosmosu...
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za podpowiedź ale nadal to samo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie znam pgsql ale moze dobrze bedzie
|
|
|
![]()
|
|
No jest już lepiej ale nie działa do końca dobrze tzn cokolwiek bym wpisał to logowanie jest nieudane obojętnie czy wpiszę dobre czy złe dane
Dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak? Ten post edytował satsun 6.01.2007, 22:37:33 |
|
|
![]()
|
|
Nadal to samo czyli "Nieudalo sie zalogowac" cokolwiek bym wpisal
![]() |
|
|
![]()
|
|
A na pewno sa pola login i haslo w tabeli users?
|
|
|
![]()
|
|
Tak tabela jest OK i połączenie też jest dobre bo wyświetla mi rekordy
No wiec tak przynajmniej wiem gdzie jest jakis blad oto kod "logowanie.php"
a mianowicie jak we fragmencie
jest ustawiona wartosc 0 to cokolwiek wpisze to sie loguje poprawnie, a gdy wartosc 1 to co bym nie pisal poprawne dane czy nie to sie nie loguje i tak w kółko to samo Błagam pomóżcie bo naprawde zaczyna mnien to juz denerwować |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to za zmienna $db_h?
$res = pg_query($db_h, $query); daj $res = pg_query($db, $query); |
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem na:
i teraz tak jak jest ==1 to jak wpisze błędne dane np login " tomel" i hasło "kot" to wywala ERROR: column "tomek" does not exist a jak wpisze w login "login" a w haslo "haslo" to jest OK. Natomiast jak dam ==0 to wywala ten sam blad a ppo wpisaniu "login" "haslo" logowanie jest niudane |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:18 |