![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
siema,
mam taki problem... nie chce mi sie połaczyć z serwerem ftp skrypt odpalam u siebie na linux'ie, mam apache 2.2.0, php 5, mysql 5 <? $ftp='ftp.onet.pl'; $port=21; $przedawnienie=90; $uzytkownik = 'anonymous'; $haslo='blablabla@o2.pl'; print "Łączenie z $ftp<br>\n"; if ($polaczenie=ftp_connect($ftp, $port, $przedawnienie)) { print "Połączono z $ftp<br>\n"; print "Logowanie użytkownika $uzytkownik<br>\n"; if (ftp_login($polaczenie, $uzytkownik, $haslo)) { print "Zalogowano użytkownika $uzytkownik<br>\n"; print "Typ serwera ftp to " . ftp_systype($polaczenie) . "<br>\n"; print "Bieżący katalog to " . ftp_pwd($polaczenie) ."<br>\n"; print "Pobieranie listy plików:<br><br>\n"; $pliki = ftp_nlist($polaczenie, '/'); foreach ($pliki as $plik) print "$plik (" . ftp_size($polaczenie, $plik) . " ![]() } else print ("Nie można zalogować użytkownika $uzytkownik do serwera $ftp"); ftp_close($polaczenie); } else print ("Nie można połączyć się z serwerem $ftp"); ?> Czy coś jest nie tak?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Witamy!
2. Używaj BBcode. 3. U mnie Twój skrypt działa. 4. Jaki błąd Ci wyskakuje? -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no chodzi o to ze nic sie nie wyswietla, jest pusta strona.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nudne to już, ale powtórzę: włącz raportowanie błędów
Przeczytaj uważnie http://forum.php.pl/index.php?showtopic=44...mp;#entry318412 , a znajdziesz odpowiedz Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
wyswietla sie tylko "Łączenie z ftp.onet.pl" i dalej pusto błędów żadnych nie ma. :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może timeout?
![]() -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.07.2025 - 16:30 |