![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pisałem o tym na przedszkolu, ale nic to nie dało. Bo tam mi ludzie nie mogli wystarczająco pomóc.
Mam taką sprawę -> Logowanie na stronie... i wszystko pięknie działa, ludzie się logują, wszystko spoko. Tyle tylko, że chciałem dać coś takiego jak logowanie automatyczne, czyli po prostu ustawienie sesji na dłuższy czas. Kod uproszczony i zmieniony, wartość ta sama (sprawdzana):
Tworzymy sesję, ustawiamy ciastko na rok długości, jeśli jest już, to pokazujemy ten tekst. Jeśli nie ma, to pokazuje nam się link "GO!", który prowadzi do tej samej strony i ustawia $_SESSION['bla']... Wszystko pięknie, cookie "bla" powstaje, ma długość ważności do 4 stycznia 2008 i pięknie. Tylko teraz tak: 1. Wyłączam przeglądarkę 2. Włączam przeglądarkę... plik ciastka "bla" jeszcze jest, wszystko spoko. 3. Wchodzę na tą stronę, nie pokazuje mi się to u góry, a ciastka już nie ma. No i proszę bardzo, sprawdziłem na dwóch serwerach: OVH.net i yoyo.pl... Czyli jakby mój kod kasuje tą sesję, ale kurcze gdzie i kiedy!? Ten post edytował Wieviór 4.01.2007, 18:12:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypilnuj tylko parametr "path". -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
I to chodziło tylko o to? <lol2>, ale jestem głupi...
WIELKIE piwo Ci wiszę!! Dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 14:09 |