![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam takie zapytanie :
i teraz chciałbym uzyskać taki wygląd newsów zeby data się nie powtarzała czyli ... data tytul5 tytul4 tytul3 i znowu data tytul2 tytul1 czy mozna uzyskać takie coś dodam ze data mam w formacie DATETIME /// po wielu próbach i w miedzy czasie doczytywaniu moje zapytanie wygląda tak
ale dalej nie działa... wyświetla wszytsko , oprócz daty... a chciałbym uzyskac taki efekt bo data była tylko wyświetlana w pierszym z newsa z danego dnia , co jest wyświetlony na górze samej ( czyli ostatnie id ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem powinieneś wynik zapytania 'obrobić' w php i w ten sposób uzyskać oczekiwany efekt.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysle ze najproscie byloby wyslac zapytanie o newsy posortowane wg daty, wtedy w petli wystarczy sprawdzac kiedy sie zmienila data i wowczas ja wypisac
|
|
|
![]()
|
|
sebik mógłbyś napisac jak , dokładniej albo w mare możliwości przykład (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może coś w tym rodzaju:
nie wiem czy to dziala, ale mozna cos z tego wykombinowac Ten post edytował sebik 5.01.2007, 23:08:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Prosciej tak:
Coprawda nie testowalem ale powinno dzialac. Dodalem do zapytania jeszcze drugie sortowanie. Najpierw sortujemy malejaco po dacie, a potem trzeba jeszcze malejaco po id, zeby u gory byly najnowsze posty z danego dnia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:03 |