![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idea jest prosta,
za pomocą php wyszukuje z bazy określone rekordy, wyświetlam ich liste, potem edytuje określony rekord i chce wrócić do tej listy którą przed chwilą miałem. Narazie wracam jedynie do całej tabeli, a chce tylko do porzednio wyfiltrowanych rekordów, bez ponownego wpisywania zapytania poprzez html. Jak się do tego zabrać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Osobiście użyłbym do tego JavaScriptu, np.: jeśli stronę z wynikami wyszukiwania potraktować jako "nr1", stronę z formularzem edycyjnym - jako "nr2", zapisywanie zmian - "nr3" to... proponowałbym pokombinować z obiektem history.
Dla ułatwienia dodam, że history.go(-1) cofnie przeglądarkę o jedną stronę wstecz... ![]() (oczywiście cofnięcie o jedną stronę ma swój prostszy odpowiednik - history.back()) Alternatywnie, jeśli koniecznie nie chcesz korzystać z JS, pozostaje tutaj tylko zapamiętać gdzieś wyniki zapytania i ponownie je wykonać... Inne rozwiązanie jakoś nie przychodzi mi w tej chwili do głowy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Idea jest prosta, za pomocą php wyszukuje z bazy określone rekordy, wyświetlam ich liste, potem edytuje określony rekord i chce wrócić do tej listy którą przed chwilą miałem. Narazie wracam jedynie do całej tabeli, a chce tylko do porzednio wyfiltrowanych rekordów, bez ponownego wpisywania zapytania poprzez html. Jak się do tego zabrać? a może skorzystaj ze zmiennej $_SESSION['wyszukane']=$wynik; ($wynik - to tablica wyników z mysql_query) i możesz tego używać dowoli, dopóki nie zrobisz następnego podstawienia pod tą zmienną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:26 |