![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Opera, Firefox, IE7, Konqueror i jescze jakas przegladarka pod linuxem wczytują strony tak jak tego chce i tak jak to ma być a mianowicie...
![]() kolor niebieski - TOP szary - menu czerwony - pole zmienne, po klikieciu w menu na link, pole czerwone wczytuje odpowiednią strone, i tobi to bez problemu pod przegladarkami o,fx,ie7 itp. ale tu pojawia sie IE6 ;/ ![]() i gdy wezme jakis link z menu to owszem wyswietla sie w polu czerwonym ale szare menu jedzie ku dołowi... i mozna toś z tym zrobić? można nie wiem, nie mam pomysły, jakos przekierowwać gdy skrypt wykryje IE6 na inna strone? doda iż strona spełnia wszytkie kryteria walidacji
naprawde nikt niewie jak to obejść? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ilość kodu jaką podałeś po prostu mnie przytłacza
![]() Bez linka do strony, albo źródła nikt Ci nic nie powie. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh racja, mój bład...
![]() szare menu:
czerwone zmienne pole:
to *html jest to obejście do IE6, bez tego w ogóle strona sie sypie... kodu strony raczej chyba podawac nie musze... proste div'y -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co Ci margnies ujemny w menu ? Jaki efekt chcesz dzięku temu uzyskać ? Według mnie tu jest problem.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
ponieważ wtedy IE6 wczytuje tego diva w zapełnie innym miejscu...
Ten post edytował !*! 4.01.2007, 13:32:33 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
przykład takiego układu:
Kod div#container { width:800px; } div#top { width:100%; height:50px; } div#menu { width:200px; float:left; } div#main { margin-left:200px; } br.clr { clear:both; } -------------------- -------------
------ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:35 |