![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
pisałem ostatnio taki skrypcik i napotakalem takie efekty : 1) jezeli po zalogowaniu kliknę linke wyloguj i zaczne "cofać przegladarka" - (back || ATL + lewa strzalka) to przejde przez forme zaloguj do strony startowej z jaka wystartowala przegladarka. W tym przypadku nie ma nic w tym dziwnego. Czytaj nr 2) 2) jezeli po zalogowaniu kliknę linke test_1 a nastepnie powtórze czynnosci z pkt 1 od kliknij wyloguj to przegladarka zapyta mnie o przeslanie zawartosci POST z formularza, klikajac ok zaloguje sie ..... a tego nie chce. Pytanie brzmi dlaczego po zalogowaniu, kliknieciu linki test_1 a nastepnie wyloguj przegladarka oferuje mi dane ktorych w pkt 1 nie oferowala ![]() Co do ustawien: - przegladarka mozilla z obsluga cookies - php z opcjami : session.cookie_lifetime=0 session.use_cookies =1 session.autostart=0 session.use_trans_sid=0 temat bezpieczenstwa przekazywanych danych oraz estetyki kodu prosze zostawic w spokoju, zdaje sobie sprawe z jego poziomu. Z góry dzieki za pomoc .
Ten post edytował and133and133 3.01.2007, 04:53:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób po zalogowaniu i wylogowaniu przekierowanie i problem zniknie.
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proponuje wylogowanie robić w oddzielnym pliku bez tej zmiennej r i wtedy starczy tylko to:
wogóle to odchodzi się od wykorzystywania funkcji session_register a używanie zmiennych globalnych sesji jedynie, wtedy pamiętaj o skorzystaniu z isset i wcale nie musisz niszczyć sesji. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedzi.
Podejrzewam ze problem tkwi nie tylko w tym . Dla przykładu podaje zmieniony kod z którym też jest problem bo nie ustawia mi cookie 'test' z wyjatkiem przegladarki mozilla. Opera, IE i inne nie przyjmuja ciastek .... ale do tego juz doszedłem. Jezeli zmienie linie 14 na : Kod setcookie('test', $_POST['login']) or die('aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa'); wszystkie przegldarki dzialaja poprawnie ...... Usuniecie lifetime nie powinno miec az takiego znaczenia. W akcie desperacji uruchomilem winsyfa (w2k) z PHPTriad (4.1.1) i nie ma takich problemów .... Nomalnie pracuje na php 4.3.10-18 Debian.
Z testow samych ciastek wynika ze dzialaja OK - testowalem ponizszym skryptym :
Kod jest z klasy "przedszkole" ale różna reakcja roznych przegladarek nie powinna wystapic. Wydaje mi sie ze dobrze pokrzaczyłem konfiguracje serwera ... ? Jak ktoś ma pomysł czego to wina i co z tym zrobic chetnie posłucham. Pozdrawiam. Ten post edytował and133and133 6.01.2007, 18:33:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:31 |