![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
NOTICE: Skrypty napisałem teraz 'z palca', więc nie patrzcie na ewentualne parsery, chodzi mi tylko o pokazanie Wam w czym mam problem.
plik index.php
teraz problem... advAjax za każdym razem kilkukrotnie robi wywołanie (w moim przypadku ZAWSZE sześciokrotnie), czy KTOKOLWIEK wie czym może to być spowodowane? Wynik zawsze jest poprawnie zwracany, wyświetla to co ma wyświetlać. PROBLEM taki, że robi to kilkukrotnie, więc czas wydłuża się kilkukrotnie... ... nie mogę nic na ten temat znaleźć pomocne będą nawet najmniejsze sugestie pomożecie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użuj advAJAX.assign();
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no fakt... działa, wielkie dzięki
A tak na marginesie... w takim razie po co jest advAjax.submit(), to jakiś twór z przeszłości.. w jakikolwiek sposób wykorzystuje się to? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie musisz pisac: onClick="submitFORM()", bo advAjax już sam zadba żeby wywołac odpowiednią funkcje.
advAJAX.submit - nie jest jakąś pozostałością, bo jeśli np. robi się sprawdzanie formularza i użytkownik źle wypełnił coś to assign blokuje ponowne zatwierdzenie formularza, dlatego jest submit i nie tylko. Poczytaj więcej na http://advajax.anakin.us/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
... no i napotkałem problem, w advAjax, tylko że jako ma trochę inną naturę rozpocząłem nowy temat
Temat: advAjaxassign gdy używam advAjax.submit() problemu nie ma, ale znowu nie wiedząc dlaczego, robi mi wielokrotnie requesta do tego samego. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:35 |