![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki kod:
te sesje są gdzieś tam dalej ustawiane. I wszystko jest spoko, loguję się, robię coś. Patrzę w Firefoxie na pliki sesji i rzeczywiście te cztery są i wszystko pięknie. Wyłączam przeglądarkę i włączam, plików sesji nie ma i zalogowany nie jestem... ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcję session_set_cookie_params wykonuje się przed session_start. Poczytaj komentarze funkcje set_params. Czas ciasteczka musi być liczony wg. Unix timestampa (funkcja time() i do niej dodana wartość). Więc
jest błędne. Winno być:
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zmieniłem to na co zwróciłeś uwagę i nic to w sumie nie zmieniło.
Zauważyłem, że jest tak: 1. Loguje się. 2. Zalogowany, pięknie długo mogę działać, pliki sesji są zapisane. 3. Wyłączam przeglądarkę. 4. Włącza przeglądarkę i pliki sesji są, normalnie jak były. 5. Włączam stronę, nie jestem zalogowany, a pliki sesji znikają... Czyli mój skrypt jakby je kasuje, tylko kurcze gdzie i kiedy!? EDIT: I jeszcze jedno. Mam pięć ciastek, cztery to te dane zapisane u góry, trwające do 4 marca, a drugie to PHPSESSID, trwająca do końca sesji... może dlatego się kasują? Ten post edytował Wieviór 3.01.2007, 00:33:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to jest literówka przy przepisywaniu, czy aktualny kod?
bo jeżeli normalny to brak jednego S w $_SESSION - a wtedy night nie ma zmiennej $_SESION i generuje ci nową sesję za każdym razem Ten post edytował KotDomowy 3.01.2007, 09:38:54 -------------------- dabkowski.cal.pl
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, poprawiłem to, i w ogóle usunąłem tego ifa, ale ciągle jest to samo :/
Ok, zauważyłem kolejną rzecz... te ciastka mają niby ustawione, że będą do 4 marca, ale nawet jak nie wyłączę przeglądarki, tylko będę trzymał włączoną, powiedzmy z godzinkę, to znikają... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprościej - zobacz na cookies przeglądarki w np. Firefoxie i poszukaj tego który Ty ustawiasz i zobacz jaki ma "termin przydatności".
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
No właśnie to robię w Firefoxie, i wszystkie te cztery które ustawiam wygasają w marcu, przynajmniej teoretycznie...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:03 |