![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak sobie przeglądam manuala i zastanawiam się nad pewnym problemem. Pojawił mi się pewien pomysł tylko nie wiem jak to zrobić. Mam taki przykład:
Żeby wyświetlić nazwę klasy trzeba odwołać się do $b przez $b[0]. Zastanawiam się czy dałoby się jednoelementową tablice $b zamienić na zwykłą zmienną? Tak z czystej ciekawości szukałem jakiejś unkcji. Kombinowałem przez strval, settype ale to nie to. Pytam się z czystej ciekawości czy jest to możliwe? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest funkcja http://pl.php.net/manual/pl/function.extract.php Próbuje to zastosować do mojego przykładu ale jakoś nie chce działać.. Zastosowałem
ale nie mogę wyświetlić zawartości.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Otrzymujesz zwykłe zmienne w postaci ( wydruk z print_r(get_defined_vars()) )
Kod [prefix_0] => Nazwaklasy [prefix_1] => class [prefix_2] => php czyli zrób print $prefix_1 Rozumiem jednak, że nie o to chodzi. Dlaczego po prostu nie przypiszesz tego ręcznie, albo w pętli?
Osobiście nie widzę sensu konwersji elementu tablicy na zmienną. Bo niby co by się miało stać z zmienną w tablicy? Usuwałaby się? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem jednak, że nie o to chodzi. Dlaczego po prostu nie przypiszesz tego ręcznie, albo w pętli? Osobiście nie widzę sensu konwersji elementu tablicy na zmienną. Bo niby co by się miało stać z zmienną w tablicy? Usuwałaby się? Dzięki już wpadłem na to. Przypisuje ręcznie ale tak jak pisałem wyżej - pytałem się z czystej ciekawości. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 13:46 |