![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie, mam cos takiego
wszystko dziala i wyrzuca mi wtedy: (w bazie mam 5 wpisów) kliknij aby wysłac mail kliknij aby wysłac mail kliknij aby wysłac mail ....itd, po kliknieciu na kazdy (kazdy jest oddzielnym mailem) mozna wyslac na ten adres maila nie bardzo wiem jak to zmodyfikowac aby wyrzucalo mi to tak: kliknij aby wysłac mail - i pod tym linkiem wszystkie te adresy z bazy cos takiego mailto:mail1;mail2;mail;3..... itd wszystkie wpisy z bazy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 15.11.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w miejsce:
kliknij aby wysłac mail wpisz: .stripslashes($wiersz["email"]). To załatwi sprawę Powodzenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie o to chodzi! jeśli wstawie ta formule to zmienia się tylko wyświetlany napis natomiast problem moj zostaje,
chodzi o to, zeby pod tym jednym linkowanym tekstem (i tu niewazne czy bedzie Kliknij aby wyslac mail czy "echo stripslashes($wiersz["email"])" byly te wszystkie maile z bazy w tej chwili dostaje takii wynik: mail1 (tu jest link: mailto:mail1@mail.pl) mail2 (tu jest link: mailto:mail2@mail.pl) mail3 (tu jest link: mailto:mail3@mail.pl) a potrzebuje taki wynik: mail (i tu link: mailto:mail1@mail.pl;mail2@mail.pl;mail3@mail.pl) Ten post edytował pkania 30.12.2006, 00:51:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 15.11.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli chciałbyś jednym kliknięciem wysłać maila do wszystkich użytkowników zapisanych w bazie?
Jeżeli tak, to są dwa sposoby: 1) szybszy - przy użyciu MySQL użyj instrukcji GROUP_CONCAT, opis znajdziesz w manualu MySQL musisz tylko pamiętać o podaniu separatora, bo domyślnym jest przecinek a potrzebujesz średnik. Wtedy wynikowy string do wyświetlenia na ekranie otrzymujesz w jednym wierszu wynikowym. 2) wolniejszy, ale bez angażowania MySQL: zdefiniuj zmienną, np $e_maile i w pętli doklajesz do niej kolejne adresy e-mail np tak:
Nie testowałem tego, ale powinno działać. Zakładam również, że po "mailto:" można podawać listę maili rozdzieloną średnikami. Nigdy tego nie robiłem wcześniej. Nie miałem takiej potrzeby. Mam nadzieję, że to jest to o co Ci chodziło ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
tak dziala dzieki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:38 |