![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Musiałem napisać prosty system logowania, oparłem go na plikach ponieważ był on przeznaczony dla niewielkiej liczby osób. Wszystko działa poprawnie po za jednym mankamentem. Gdy logujemy się jako jeden z userów system nas wylogowuje podając że login lub hasło jest błędne ( a są oczywiście prawdziwe )wylogowuje nas i w kolejnym formularzu, który jest identyczny jak poprzedni przy wpisaniu tych samych danych loguje nas bez problemu. Stawiam że jest to winna sesji , a raczej moja ale nie wiem jak to rozwiązać. Mamy 3 pliki : -logowanie.php -index.php -blad.php Pliki logowanie.php i blad.php są niemal identyczne różnią się tylko tym ze w tym ostatnim jest linijka echo"Błąd złe hasło lub login..."; Oto ich zawartość : logowanie.php
blad.php
część pliku index odpowiedzialna za logowanie :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołujesz tylko raz ten plik logowanie.php ?
Na czuje myślę, że chodzi o tą linijkę:
Spróbuj usunąć i sprawdzić jak działa ![]() -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 5.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no a więc usunąłem i dalej to samo, plik logowanie.php wywołuje tylko raz.
EDIT: Problem rozwiązany, mój głupi błąd wynikający z tego ze skrypt miał opcje autologowania na cookies później się jej pozbyłem i nie usunąłem pewnego fragmentu kodu ![]() Ten post edytował harek 30.12.2006, 23:14:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 07:33 |